Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

24ο Εαρινό Ράλι ΦΙΛΠΑ "Γιώργος Φίλης"

...και άλλες εκδηλώσεις


Το διήμερο 21 με 22 Απριλίου στην Άνδρο ήταν πολύ έντονο. Τρεις προγραμματισμένες εκδηλώσεις αλλά και ένα, δυστυχώς, εξαιρετικά θλιβερό γεγονός.

Και ας ξεκινήσω από το τελευταίο, καθώς την Παρασκευή 20 του μήνα έχασε τελικά τη μάχη με το θάνατο ο γνωστός, και πολύ αγαπητός σε όλους εδώ στο νησί, Ανδριώτης επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε την Κυριακή το πρωί στον Ιερό Ναό Παναγίας Θεοσκέπαστης στη Χώρα. Το πένθος βαρύ, η προσέλευση κόσμου μεγάλη, καθώς, εκτός από πολλούς συγγενείς και φίλους, συγκεντρώθηκαν και πάρα πολλοί συμπατριώτες του, άνθρωποι που μπορεί να τον γνώριζαν από λίγο έως και καθόλου, που όμως ήταν συγκινημένοι και σοκαρισμένοι από την τραγική ιστορία της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του, μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Τον Αλέξανδρο τίμησε ιδιαίτερα και ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου, του οποίου υπήρξε και ενεργό μέλος στο Διοικητικό ως έφορος ανοιχτής θαλάσσης.

Η μία από τις τρεις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του διημέρου ήταν ο 2ος Ημιμαραθώνιος Άνδρου "Αλέξανδρος Σταματιάδης" (όπως ονομάστηκε τιμητικά φέτος), που έγινε την Κυριακή. Όπως και πέρυσι, η αφετηρία των 21.100 μέτρων ήταν στο Κόρθι, και ο τερματισμός στη Χώρα. Παράλληλα με τη διαδρομή αυτή, έγινε και ο Αγώνας του Αφανή Ναύτη, μήκους 10 χιλιομέτρων, με αφετηρία και τερματισμό τη Χώρα και ενδιάμεσο σημείο τις Στενιές. Αφετηρία του αγώνα είναι η πλατεία του Αφανούς Ναύτη, κάτω ακριβώς από το σπίτι του Αλέξανδρου Σταματιάδη. Η ίδια η οικογένειά του μάλιστα ζήτησε να μη ματαιωθεί καμία από τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου, αλλά να γίνουν όλες κανονικά, καθώς αυτό ήταν κάτι που θα επιθυμούσε και ο ίδιος ο Αλέξανδρος, ως λάτρης του αθλητισμού που υπήρξε.

Αθλητική ήταν και η δεύτερη προγραμματισμένη εκδήλωση, το 24ο Εαρινό Ράλι "Γιώργος Φίλης", που διοργανώνει η ΦΙΛΠΑ, δηλαδή το Σωματείο "Φίλοι του Παλαιού Αυτοκινήτου". Στην οποία μάλιστα είχε δηλώσει -τραγική ειρωνεία!- συμμετοχή και ο εκλιπών! Ήταν χρόνια μέλος της ΦΙΛΠΑ και είχε τρέξει σε αρκετά προηγούμενα ράλι, κάποια από τα οποία είχαν διεξαχθεί και πάλι στην Άνδρο, τη δεκαετία του '90. Πολλοί από τους συμμετέχοντες υπήρξαν "συναθλητές" και φίλοι του, και για να τον πενθήσουν και να τιμήσουν τη μνήμη του, "φόρεσαν" σε όλα τα αγωνιστικά αυτοκίνητα του διημέρου μαύρη κορδέλα. Την πρώτη μέρα, η διαδρομή που ακολουθήθηκε ήταν: αφετηρία το πρωί στο Μπατσί, διέλευση από Παλαιόπολη (ειδική διαδρομή), Καπαριά, Κόρθι, Κοχύλου, Λιβάδια και ενδιάμεσος τερματισμός το μεσημέρι στη Χώρα. Νωρίς το απόγευμα εκκίνηση με προορισμό Στενιές (ειδική διαδρομή), Βουρκωτή, Άρνη και τερματισμός στο Μπατσί. Στο βίντεο που ακολουθεί υπάρχουν στιγμιότυπα από τον ενδιάμεσο τερματισμό της Χώρας (στην πλατεία Γηροκομείου) και την απογευματινή εκκίνηση. Τη δεύτερη μέρα έγινε μια μικρή διαδρομή Μπατσί-Παλαιόπολη-Μπατσί, και φυσικά οι απονομές.



Τέλος, 19 με 22 Απριλίου είχε διοργανωθεί και 4ήμερο φωτογραφικό event από την ομάδα των Greek Instagramers, οι οποίοι επισκέφθηκαν την Άνδρο και εξερεύνησαν με τους φωτογραφικούς φακούς τους κάθε γνωστό και άγνωστο σημείο του νησιού. Προγραμματίζεται μάλιστα και σχετική έκθεση μέσα στην περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου