Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Δημήτρης Μυταράς στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Χώρα Άνδρου, 1 Ιουλίου έως 30 Σεπτεμβρίου


Την 1η Ιουλίου άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Άνδρου, με μία από τις πιο σημαντικές και ενδιαφέρουσες ταυτόχρονα εκθέσεις που έχει φιλοξενήσει τα αρκετά τελευταία χρόνια. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες εικαστικούς (ζωγράφος, σκηνογράφος, ενδυματολόγος και άλλα ακόμη), το Δημήτρη Μυταρά. Το πολύπλευρο έργο του Μυταρά παρουσιάζεται με περίπου εκατό δημιουργίες του, από όλες τις περιόδους του καλλιτέχνη, μερικές από τις οποίες εκτίθενται για πρώτη φορά δημόσια.

Η έκθεση φιλοξενείται και στα τρία επίπεδα της νέας πτέρυγας του Μουσείου, στη Χώρα της Άνδρου, έχει τίτλο "Από το σύγχρονο στο διαχρονικό" και χωρίζεται σε επτά ενότητες, αντιπροσωπευτικές όλων των περιόδων και τάσεων του καλλιτέχνη. Τα εγκαίνια της έκθεσης, που θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη, έγιναν στις 30 Ιουνίου, μια μέρα πριν την έναρξη.

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να πάρετε μια μικρή γεύση από τη φετινή έκθεση του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Συγχωρήστε μου τη μέτρια ποιότητα εικόνας, καθώς οι λήψεις πραγματοποιήθηκαν με smartphone.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου