Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Έναρξη για το 5ο Φεστιβάλ

"Αργά το απόγευμα, για άλλη μία φορά, να συναντηθούμε στο Ανοιχτό Θέατρο της Χώρας περιμένοντας να αρχίζουν να σβήνουν τα φώτα, να αφήσουμε στη μέση μία φιλική κουβέντα για να ακούσουμε το ρυθμό της καρδιάς μας να συναντάει τις πρώτες στιγμές της νυχτερινής εμπειρίας.
Αφορμή το θέατρο, η μουσική, ο χορός και το δικαίωμα στο χειροκρότημα που το αξίζουν οι καλλιτέχνες που μας επισκέπτονται.
Ας νιώσουμε περήφανοι γι’ αυτά που έχουμε καταφέρει στα χρόνια της έντασης και της αμφισβήτησης."

Παντελής Βούλγαρης


Με αυτό το σύντομο κείμενο στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Άνδρου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Παντελής Βούλγαρης δίνει το "εναρκτήριο λάκτισμα" της 5ης κατά σειρά διοργάνωσης, για 5ο συνεχόμενο καλοκαίρι, στη Χώρα της Άνδρου. Η αρχική φιλοδοξία για ένα φεστιβάλ διεθνούς εμβέλειας φαίνεται μάλιστα να πλησιάζει στην πραγμάτωσή της, καθώς, όπως δήλωσε ο ίδιος σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη, έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον ξένοι καλλιτέχνες και σχήματα, και έτσι ίσως το επόμενο καλοκαίρι να δούμε τα πρώτα τέτοια δείγματα.

Κατά τ' άλλα, η εναρκτήρια παράσταση του φετινού φεστιβάλ ήταν μια μεγάλη έκπληξη και επιτυχία, αφού είχαν τη χαρά και την τιμή να την πραγματοποιήσουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί της Λαϊκής Σκηνής, δηλαδή του ενός από τα θεατρικά σχήματα του νησιού, το οποίο δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια, ανεβάζοντας παραστάσεις με επαγγελματικές απαιτήσεις και έχοντας ταυτόχρονα ένα πιστό κοινό. Αυτό φάνηκε το βράδυ της 31ης Ιουλίου σε ένα γεμάτο από Ανδριώτες Ανοιχτό Θέατρο, μόνιμους ή της Αθήνας, αλλά και πολλούς καλοκαιρινούς επισκέπτες-τουρίστες που ψάχνονται για μια διαφορετική καλοκαιρινή διασκέδαση, πέρα από τα συνήθη που βρίσκουν στα ελληνικά κυκλαδονήσια. Ο "Πλούτος" του Αριστοφάνη ήταν το θεατρικό που άνοιξε το 5ο φεστιβάλ και που χειροκροτήθηκε θερμά στο τέλος της παράστασης, δίνοντας το ρυθμό και για τις επόμενες, μέχρι και τις 20 Αυγούστου, βραδιές στο Ανοιχτό Θέατρο της Άνδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου