Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

"Τ' άστρα φαίνονται πολύ διαφορετικά σήμερα..."

Λοιπόν...

Το Google+ σταματά οριστικά σε μερικές μέρες. Το νέο είχε κυκλοφορήσει από το προηγούμενο καλοκαίρι, αρχικά με ημερομηνία διακοπής καλοκαίρι του 2019. Τελικά, το Δεκέμβρη η Google ανακοίνωσε επίσπευση του κλεισίματος της πλατφόρμας για τις αρχές Απριλίου. Η αλήθεια είναι ότι το G+ δεν υπήρξε και η πιο επιτυχημένη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Όμως είχε ένα πλεονέκτημα, για χρήστες που δεν ήθελαν την πολυπλοκότητα χρήσης που έχουν άλλες αντίστοιχες, αν και πολύ πιο διαδεδομένες, πλατφόρμες: λειτουργικότητα μέσω της απλότητας. Ήταν αυτός και ο λόγος για τον οποίο, πριν λίγα μόλις χρόνια, αποφάσισα κι εγώ να δικτυωθώ κοινωνικά! Υπήρξε η πρώτη, και η μόνη μέχρι πολύ πρόσφατα, πλατφόρμα της οποίας υπήρξα χρήστης, και την είχα επιλέξει ακριβώς λόγω αυτής της απλότητας στη χρήση της. Δυστυχώς την άποψή μου δεν συμμερίστηκαν οι περισσότεροι από τους χρήστες της, και σταδιακά την εγκατέλειψαν, με αποτέλεσμα η διατήρησή της από την Google να μην είναι πλέον συμφέρουσα.

Θα ήθελα να κρατήσω, με κάποιους άλλους τρόπους, κάποιες από τις αναρτήσεις που είχα στο προφίλ μου, ώστε να παραμείνουν ανεβασμένες στο διαδίκτυο. Έτσι, αποφάσισα κάποιες από αυτές να τις αναδημοσιεύσω στο blog αυτό, ξεκινώντας από σήμερα. Στο G+ πρωτοσυνδέθηκα, ως stamOS B, το Νοέμβρη του 2015, ανεβάζοντας αρχικά κάποια δικά μου φωτογραφικά λευκώματα, ή αναδημοσιεύοντας βιντεάκια και εικόνες από το διαδίκτυο. Όμως, η πρώτη μου ανάρτηση που θα ήθελα να κρατήσω, έγινε τρία χρόνια κι ένα μήνα πριν, στις 11 Ιανουαρίου 2016 -απίστευτο, πέρασαν κιόλας τρία χρόνια- κι αφορούσε ένα πολύ θλιβερό γεγονός, μία τεράστια καλλιτεχνική απώλεια, του μουσικού που σημάδεψε την, με την ευρύτερη έννοια, "ποπ" (από το popular=δημοφιλής) μουσική τις τελευταίες δεκαετίες, του Ντέιβιντ Μπάουι. Γι' αυτό κι έδωσα στο άρθρο σαν τίτλο την επικεφαλίδα που είχα βάλει και τότε στο G+, που με τη σειρά της πάλι ήταν παρμένη από ένα στίχο του "Space Oddity".


Αναδημοσίευση από G+, 11/1/2016

Τ' άστρα φαίνονται πολύ διαφορετικά σήμερα...

Μοιάζει απίστευτο! Δυστυχώς είναι αληθινό... Μόλις προχτές γιόρτασε τα 69α γενέθλιά του... Και σήμερα ξεκίνησε το τελευταίο του ταξίδι προς τ' άστρα ο major Tom...

"...This is major Tom to ground control, I'm stepping through the door
And I'm floating in a most peculiar way
And the stars look very different today
Here am I sitting in a tin can far above the world
Planet Earth is blue and there's nothing I can do"
...
"Ground control to major Tom, your circuits dead, there's something wrong
Can you hear me, major Tom?
Can you hear me, major Tom?"
...
"Here am I sitting in my tin can far above the Moon
Planet Earth is blue and there's nothing I can do"

Καλό σου ταξίδι! Θα σε βρούμε πιστεύω σε κάποιο άστρο απόψε.
Planet Earth is blue and there's nothing you can do, major David...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου