Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Τριπλά Χάλκινος

Στο φετινό, ιδιαίτερα περιπετειώδες, λόγω κορωνοϊού και περιορισμών στις μετακινήσεις, αλλά και στις προπονήσεις, Πρωτάθλημα Μπάσκετ Κυκλάδων, ο Αθλητικός Όμιλος Άνδρου κατάφερε, όχι μόνο να έχει τρεις συμμετοχές στα final four στις κατηγορίες Παίδων,  Κορασίδων και Εφήβων, αλλά και να κατακτήσει την τρίτη θέση και στις τρεις, επιστρέφοντας από τις αποστολές με αντίστοιχα Χάλκινα μετάλλια. Στις κατηγορίες Κορασίδων και Εφήβων, έπειτα από αντίστοιχες αποχωρήσεις, οι συμμετέχουσες ομάδες  περιορίστηκαν σε τρεις. Οι πρώτοι της κάθε κατηγορίας προκρίθηκαν απευθείας στους τελικούς, ενώ η Άνδρος αγωνίστηκε στους αντίστοιχους ημιτελικούς, στους οποίους και δεν κατάφερε να προκριθεί, καταλαμβάνοντας εέτσι αυτόματα την 3η θέση σε κάθε κατηγορία.


Πιο αναλυτικά, στην κατηγορία Παίδων, στο final four Πάρου, ο Α. Ο. Άνδρου  προκρίθηκε στο μικρό τελικό, καθώς ηττήθηκε στον ημιτελικό της 6ης Ιουλίου από τον Α. Ο. Πάρου με 58-70. Ο μικρός τελικός της 7ης Ιουλίου με αντίπαλο τον Περιστεριώνα Τήνου έληξε 42-77 υπέρ της Άνδρου, φέρνοντάς τη στην 3η θέση. Πρωταθλητής στην κατηγορία αναδείχθηκε ο ΑΠΑΣ "Τα Φανάρια".

Στην κατηγορία Κορασίδων, στο final four Τήνου, ο Α. Ο. Άνδρου αγωνίστηκε στον ημιτελικό της 8ης Ιουλίου με τον ΑΜΕΣ Μαρπησσαϊκό, από τον οποίο και ηττήθηκε με 70-55 καταλαμβάνοντας την 3η θέση. Πρωταθλητής για την κατηγορία αναδείχθηκε στον τελικό ο Περιστεριώνας Τήνου.

Τέλος, στην κατηγορία Εφήβων, στο final four Σαντορίνης, στον ημιτελικό της 13ης Ιουλίου, με αντίπαλο τον ΑΠΑΣ "Τα Φανάρια", ο Α. Ο. Άνδρου βρέθηκε και πάλι στην 3η θέση του πρωταθλήματος, καθώς ηττήθηκε με 84-68. Πρωταθλήτρια στον τελικό της κατηγορίας αναδείχθηκε η Α. Ε. Σαντορίνης.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στα παιδιά της Άνδρου που αγωνίστηκαν στα ίσα με τις υπόλοιπες Κυκλαδίτικες ομάδες, παρά το γεγονός ότι οι προπονήσεις διεξάγονταν κάτω από δύσκολες συνθήκες, και ειδικά τους χειμερινούς μήνες, στα ανοιχτά μόνο γήπεδα που διαθέτει προς το παρόν το νησί. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν όμως και στον προπονητή Κυριάκο Μουστάκα, που καθημερινά έπρεπε να μετακινείται από το Γαύριο στο Κόρθι και στη Χώρα, για να προπονεί τους νεαρούς αθλητές των τριών αυτών παραρτημάτων του συλλόγου. Με όλες αυτές τις αντιξοότητες, είναι τεράστια αυτή η νίκη για έναν αθλητικό σύλλογο που μετρά μόλις λίγα χρόνια ύπαρξης! Για όλους αυτούς τους λόγους, για όλους εμάς ο Α. Ο. Άνδρου είναι Πρωταθλητής!

Πηγή: sportcyclades.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου