Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Ετήσια συναυλία Φιλαρμονικής ΜουΣΑ: ένα χρόνο πριν

Στο φετινό, περιορισμένο λόγω μέτρων covid-19, καλλιτεχνικό πρόγραμμα του νησιού, δεν περιλαμβάνεται η καθιερωμένη ετήσια καλοκαιρινή συναυλία της Φιλαρμονικής του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου, που συνήθως δινόταν (γύρω) στις 16 Αυγούστου. Η συναυλία αυτή μάλιστα είχε ενταχθεί τα τελευταία χρόνια στο πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Άνδρου (το οποίο επίσης φέτος θα είναι πολύ περιορισμένο, με μόλις τέσσερα θεατρικά και μία, διπλή, συναυλία), και μόνο πέρυσι είχε δοθεί νωρίτερα, πριν την έναρξη του φεστιβάλ, στις 26 Ιουλίου.

Στην περσινή συναυλία της Φιλαρμονικής κεντρικό θέμα ήταν Έλληνες συνθέτες που, πέρα από την πλούσια δισκογραφική τους παρουσία, έδωσαν δυναμικό παρόν και στον ελληνικό κινηματογράφο και στην επιθεώρηση, ντύνοντας με αξέχαστες μελωδίες κάποιες χαρακτηριστικές ταινίες και παραστάσεις: ο Μάνος Χατζιδάκις με τις μοναδικές μελωδικές γραμμές του, ο Μίμης Πλέσσας που, συνεργαζόμενος με τη Φίνος Φιλμ και το σκηνοθέτη Γιάννη Δαλιανίδη, δημιούργησε το ελληνικό μιούζικαλ, ο Γιώργος Μουζάκης με τους ζωηρούς Λατινοαμερικάνικους ρυθμούς του και τον big band ήχο, και ο πολυγραφότατος Γιώργος Κατσαρός.

Ευκαιρία λοιπόν να θυμηθούμε σήμερα την περσινή αυτή παράσταση, αναπληρώνοντας κατά κάποιο τρόπο τη φετινή έλλειψη, με ένα βίντεο σε δύο μέρη, που πρόσφατα ολοκλήρωσα και ανέβασα. Το πρώτο μέρος γυρίστηκε την παραμονή της συναυλίας, κατά τη διάρκεια της γενικής πρόβας στο Ανοιχτό Θέατρο, και το δεύτερο μέρος, που περιέχει ολόκληρη τη συναυλία, σαν σήμερα, ακριβώς ένα χρόνο πριν.

Μέρος 1ο: πρόβα τζενεράλε 

Μέρος 2ο: η συναυλία 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου