Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Συναυλίες συνέχεια

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου



1.  Μανώλης Μητσιάς - Γεωργία Νταγάκη


Ο Μανώλης Μητσιάς απέδειξε το Σάββατο 30 Ιουλίου γιατί είναι ο μεγαλύτερος, εδώ και πολλά χρόνια, ερμηνευτής του ελληνικού τραγουδιού: μπορεί να συνδυάζει την ποιότητα, στις μουσικές και ερμηνευτικές επιλογές του, με την ευρεία αποδοχή από ακροατές με διαφορετικές μουσικές προτιμήσεις. Ένα σχεδόν γεμάτο θέατρο συνόδεψε σύσσωμο το μεγάλο καλλιτέχνη κατά τη διάρκεια της συναυλίας σε τραγούδια που έχει κάνει μεγάλες επιτυχίες σε όλη την καριέρα του, αλλά και σε τραγούδια εκτός δισκογραφίας του που συνηθίζει να ερμηνεύει στις ζωντανές εμφανίσεις του. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι, από το ξεκίνημα της μουσικής πορείας του, έχει επιλέξει και ερμηνεύσει όλους τους μεγάλους έλληνες συνθέτες: Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ξαρχάκο, Πάνου, Σπανό, Μούτση, Κηλαϊδόνη, Μικρούτσικο, Κραουνάκη και άλλους, όπως και τους μεγαλύτερους έλληνες (και όχι μόνο) ποιητές και στιχουργούς. Χωρίς πολλά λόγια, θα πω μόνο ότι παρακολουθήσουμε μια συναυλία στο γνωστό, εδώ και χρόνια, ύφος και επίπεδο που μας έχει συνηθίσει ο Μανώλης.
Μαζί του εμφανιζόταν ένα μεγάλο νέο ταλέντο των τελευταίων ετών, η Γεωργία Νταγάκη, η οποία μας συνεπήρε και με την ερμηνεία της στο τραγούδι, μόνη της ή ντουέτο με το Μητσιά, με τη ζεστή κι εκφραστική φωνή της, αλλά και με το παίξιμο της κρητικής λύρας!


2.  Έλλη Πασπαλά


Σχεδόν ένα μήνα αργότερα εμφανίστηκε η Έλλη Πασπαλά με ένα μίνιμαλ σχήμα, αποτελούμενο από τον Ντέιβιντ Λιντς στα πνευστά και κρουστά και τον Τάκη Φαραζή στο πιάνο. Η ερμηνεύτρια ξεκίνησε πριν χρόνια στην Ελλάδα ως μια ακόμη Χατζιδακική φωνή ενώ έχει περάσει και σε τζαζ, με την ευρύτερη έννοια, χώρους του διεθνούς ρεπερτορίου. Χατζιδάκις και τζαζ λοιπόν κυριάρχησαν το βράδυ της 26ης Αυγούστου στο πρόγραμμα του τρίο. Και οι τρεις μουσικοί ήταν υπέροχοι, ο δε Ντέιβιντ μας εξέπληξε εκείνο το βράδυ ως ο άνθρωπος-ορχήστρα αφού, εκτός από σαξόφωνο και φλάουτο, έπαιξε και διάφορα κρουστά!

Θα επανέλθω σύντομα με μια ακόμη μουσική εμφάνιση που, προσωπικά, θεωρώ την καλύτερη του φετινού Φεστιβάλ Άνδρου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου