Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

"Το Ξεχασμένο Πηγάδι", μέρος δεύτερο

Το καλοκαίρι του 2004 μια παρέα παιδιών, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Συλλόγου Νέας Γενιάς τον οποίο είχαν δημιουργήσει, ξεκίνησε τη λειτουργία ενός τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού με την ονομασία SNG Radio (από τα αρχικά του συλλόγου Σ. Ν. Γ.). Δυο χρόνια μετά, βρέθηκα κι εγώ μ' ένα φίλο να συζητάμε το ξεκίνημα μιας δικής μας εβδομαδιαίας εκπομπής στο πρόγραμμα του σταθμού. Στήσαμε λοιπόν το γενικό πλαίσιο, το οποίο θα ήταν θεματικές βραδιές, με κεντρικό θέμα πάντα τη μουσική, όπου το κάθε εβδομαδιαίο δίωρο θα ήταν αφιερωμένο σε κάποιο μουσικό θέμα: ένα ολοκληρωμένο πορτρέτο καλλιτέχνη, ένα μουσικό ρεύμα, παρουσίαση δίσκου και άλλα, περισσότερο ή λιγότερο μουσικά. Κεντρικός μουσικός άξονας θα ήταν η ροκ, με την ευρύτερη σημασία της, μουσική που αγαπούσαμε και οι δύο, χωρίς να αποκλείονται και οι αναφορές σε άλλα μουσικά είδη (ρέγγε, σόουλ αλλά και έντεχνο ελληνικό). Οι επιρροές από το Γιάννη Πετρίδη, το σημαντικότερο μουσικό ραδιοπαραγωγό και συλλέκτη δίσκων στην Ελλάδα, ήταν, νομίζω, παραπάνω από εμφανείς, και οι εκπομπές του, των οποίων είχαμε υπάρξει φανατικοί ακροατές από εποχής "Ποπ κλαμπ", λειτούργησαν ως πυξίδα στην κατεύθυνση που θα ακολουθούσαν και οι δικές μας.
Έτσι, την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου του 2006 στις 10 το βράδυ, βγήκε στον αέρα η πρώτη μας εκπομπή, μια εκπομπή γνωριμίας με γνωστά κλασικά ροκ κομμάτια, που έδινε το αρχικό στίγμα για το πού επρόκειτο να κινηθούμε μουσικά. Ακολούθησαν τρία και κάτι χρόνια, 105 ακόμη Πέμπτες, και οι εκπομπές ολοκληρώθηκαν στις 17 Δεκεμβρίου του 2009 με ένα μεγάλο, σε εφτά συνέχειες, αφιέρωμα σε καλλιτέχνες της ροκ που είχαν φύγει από τη ζωή τα προηγούμενα χρόνια (η τελευταία εκπομπή ήταν αφιερωμένη στους θανάτους της ελληνικής ροκ σκηνής).

Ολόκληρο το περιεχόμενο των εκπομπών είχε αναρτηθεί και στη σελίδα μας, και τώρα που κάθομαι σπίτι, εν μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας, βρήκα την ευκαιρία να το ανεβάσω λίγο λίγο στο νέο μπλογκ, στο οποίο έχω μεταφέρει και το υπόλοιπο περιεχόμενο της ιστοσελίδας. Μπορείτε, κάτω από τη γενική κατηγορία "ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ", να βρείτε όλα τα θέματα που παρουσιάστηκαν τις 106 αυτές βραδιές, χωρισμένα σε τέσσερις ενότητες ανά έτος: 2006, 2007, 2008 και 2009. Στην ίδια κατηγορία υπάρχουν δύο ακόμη σελίδες με τις λίστες των 100 καλύτερων δίσκων και των 100 καλύτερων τραγουδιών, τις οποίες είχαμε μεταδώσει σε δύο αφιερώματα, των έξι και τεσσάρων εκπομπών αντίστοιχα.

Τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρώσω τη μεταφορά των παλιών σελίδων. Μέχρι τότε
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου