Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Το πάρτι του καλοκαιριού

Διαβάζοντας προχτές στη σελίδα μου στο fb τις νέες αναρτήσεις, πρώτη πρώτη ανάμεσα στις προτεινόμενες σελίδες εμφανίστηκε η σελίδα του "Απόρθητου Art Bar"! Επρόκειτο για ένα πολύ ξεχωριστό και απόλυτα "χειροποίητο" χώρο για όσους έψαχναν το διαφορετικό, ένα στέκι, με όλη τη σημασία της λέξης, που με πολύ μεράκι και με πολλή προσωπική εργασία είχε δημιουργήσει ο αξέχαστος Ιάκωβος, μια άλλη άποψη περί νυχτερινής ζωής, πέρα από τα τετριμμένα. Είδα τη σελίδα και αμέσως ήρθαν ξανά μνήμες, τόσο από τις θεματικές μουσικές βραδιές όσο και από τα αλησμόνητα λάιβ - είχαμε δει, μεταξύ άλλων, στο στέκι του Ιάκωβου, από Βαγγέλη Γερμανό μέχρι Apurimac, κι από Μίλτο Πασχαλίδη (στην πρώτη από τις 3 εμφανίσεις του στην Άνδρο!) μέχρι Σπυριδούλα!
Η αφίσα του πάρτι...

Ανάμεσα στις αναρτήσεις της σελίδας του "Απόρθητου" βρήκα και την αφίσα μας από εκείνη την αξέχαστη βραδιά του Αυγούστου του 2009! "Το Ξεχασμένο Πηγάδι", η εκπομπή που είχαμε κάθε Πέμπτη βράδυ με το Σταύρο στον τοπικό SNG Radio, "βγήκε" στις 7 Αυγούστου από τα ραδιοφωνικά στούντιο και έστησε στο "Απόρθητο Art Bar" ένα ροκ πάρτι για όλα τα γούστα. Με μουσικές "κόντρες" στα πλατό, καλύψαμε από κλασικό ροκ και ψυχεδέλεια των 60's και 70's μέχρι πανκ, new wave και indie των 80's και 90's, όλους δηλαδή εκείνους τους ήχους που είχαν παρελάσει τα προηγούμενα χρόνια και από τα πλατό του SNG.
Το ξεχασμένο πηγάδι εδώ! Το είχαμε βγάλει και σε μπλουζάκι!

Με αφορμή τις πρόσφατες εμφανίσεις των Pavlov's Dog στην Ελλάδα το Νοέμβρη, είχα αναρτήσει σε τούτο το μπλογκ ένα μίνι αφιέρωμα στο γκρουπ όπου, μεταξύ άλλων, έκανα και μια αναφορά στο πρώτο τους λάιβ στη χώρα μας που είχα πάει, το 2007. Στην ανάρτηση αυτή είχα αναδημοσιεύσει κι ένα απόσπασμα από το άρθρο που είχα ανεβάσει τότε στη σελίδα της εκπομπής μας, με την υπόσχεση ότι, τόσο εκείνη, όσο και όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις της παλιάς ιστοσελίδας, θα τις ανέβαζα ξανά, λίγες λίγες, σε ένα καινούριο ιστολόγιο. Ακολουθώντας λοιπόν κι εγώ, τις δύσκολες αυτές μέρες που περνάμε, την οδηγία "Μένουμε Σπίτι", αποφάσισα να εκπληρώσω αυτή την υπόσχεση, με πρώτη (ή μάλλον δεύτερη μετά των Pavlov's Dog) την αναδημοσίευση του πάρτι του "Ξεχασμένου Πηγαδιού".

Τις επόμενες ημέρες πιστεύω θα αναδημοσιεύσω στο xehasmenopigadi.blogspot.com μερικές ακόμη από τις αναρτήσεις της παλιάς σελίδας. Γι' αυτό, όπως λέγαμε και στο "Ξεχασμένο Πηγάδι",

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου