Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

"Το Ξεχασμένο Πηγάδι" ξανά στο διαδίκτυο!

Μιας και συνεχίζουμε, από χθες πλέον και με επίσημη απαγόρευση κυκλοφορίας, να "μένουμε σπίτι", μετέφερα μερικές ακόμη από τις παλιές αναρτήσεις του "Ξεχασμένου Πηγαδιού" στο νέο ιστολόγιο. Είναι όλες οι αναρτήσεις της ενότητας "Δραστηριότητες" και πρόκειται για κάποια λάιβ που είχαμε παρακολουθήσει, όχι μόνο στη χρονική περίοδο που έβγαινε στον αέρα η εκπομπή αλλά και λίγο παλιότερα. Οι σύνδεσμοι γι' αυτές τις αναρτήσεις ακολουθούν παρακάτω (με χρονολογική σειρά των λάιβ).
1. Ο Διονύσης Σαββόπουλος είχε επισκεφθεί τη Χώρα της Άνδρου τον Αύγουστο του 2001, καλεσμένος από το Ίδρυμα Κυδωνιέως, για μια εμφάνιση υπό το φως της πανσελήνου, συνοδευόμενος από την Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής και τη Νατάσα Φλουρή.

2. Τον Ιανουάριο του 2007 είχα βρεθεί "Στον Αέρα" στην Πετρούπολη, σε ένα λάιβ των Ενδελέχεια, το οποίο, όπως έγραφα και τότε, μάλλον δεν ήταν από τα καλύτερά τους (τους είχα ξαναδεί και παλιότερα σε πολύ καλύτερη βραδιά).

3. Σχεδόν δυο μήνες αργότερα βρίσκομαι και πάλι Αθήνα και, εντελώς τυχαία αυτή τη φορά (αν δεν είχα δει την αφίσα στο δρόμο θα τους είχα χάσει!) καταφέρνω να δω από κοντά ένα γκρουπ από τα πολύ αγαπημένα μου, που μέχρι τότε θεωρούσα ότι δεν υπήρχε, μάλιστα είχαν κυκλοφορήσει από χρόνια και φήμες ότι ο τραγουδιστής τους David Surkamp είχε αυτοκτονήσει! Μιλάω για τους Pavlov's Dog και την εμφάνισή τους στο Gagarin 205 το Μάρτη του 2007, για τους οποίους μάλιστα έχω και πρόσφατα ξαναγράψει εδώ, με αφορμή την τελευταία τους εμφάνιση στην Ελλάδα.

4. Και πάλι το 2007, τέλος Οκτωβρίου, είχα τη μεγάλη χαρά να παρακολουθήσω στη "Σφεντόνα" τον αξέχαστο Θάνο Μικρούτσικο με την τότε παρέα του, δηλαδή το Μανώλη Μητσιά, το Γιάννη Κούτρα και τη νεοεμφανιζόμενη Ρίτα Αντωνοπούλου, στη πρεμιέρα της παράστασής τους "Υπέροχα μονάχοι". Ξαναδιαβάζοντας αυτή την ανάρτηση, θα ήθελα να κάνω δύο σχόλια για την Αντωνοπούλου: πρώτον ότι δικαιώθηκα στην πρόβλεψή μου πως "ίσως ακούσουμε περισσότερα από αυτή στο μέλλον" και δεύτερο να "διορθώσω" την, αυστηρή ίσως τότε, κριτική μου για την "εκφραστικά περιορισμένη απόδοσή" της σε κάποια τραγούδια. Η Ρίτα Αντωνοπούλου πολύ γρήγορα εξελίχθηκε σε μια από τις σπουδαίες νέες φωνές του Ελληνικού έντεχνου.

5. Όπως τυχαία βρέθηκα, και στους Pavlov's Dog και στη πρεμιέρα του Μικρούτσικου, έτσι και πάλι εντελώς τυχαία βρέθηκα, για προσωπικούς λόγους, στην Πάτρα το Σεπτέμβρη του 2009, τις μέρες που οι Raining Pleasure γιόρταζαν τα εικοσάχρονά τους στα μουσικά πράγματα! Μπόρεσα έτσι να παρακολουθήσω το επετειακό λάιβ τους και να διαπιστώσω από κοντά πόσο ταλαντούχος τραγουδιστής και περφόρμερ είναι ο Βασιλικός, αλλά και πόσο καλά δεμένο ήταν το Πατρινό γκρουπ.

6. Τελευταία ανάρτηση στην ενότητα "Δραστηριότητες" είναι η σελίδα "Άλλες συναυλίες", μια σελίδα με αποκόμματα εισιτηρίων από διάφορα λάιβ που είχαμε παρακολουθήσει στο παρελθόν.

Πατώντας στα έξι παραπάνω links μπορείτε να περιηγηθείτε στις παλιές αναρτήσεις του "Ξεχασμένου Πηγαδιού". Τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρώσω τη μεταφορά, στο νέο ιστολόγιο, και των υπόλοιπων αναρτήσεων της σελίδας. Μέχρι τότε
Μείνετε συντονισμένοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου