Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Το "42" ήταν ο αριθμός τους!

Το διήμερο 21 με 22 Ιουνίου στην Τήνο, στο Κλειστό Γυμναστήριο "Τήνια 1895", ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα μπάσκετ κατηγορίας παμπαίδων, στα πλαίσια του φετινού Πρωταθλήματος Κυκλάδων. Στο final four της κατηγορίας συμμετείχαν τέσσερις ομάδες από ισάριθμα νησιά, μεταξύ των οποίων και η Άνδρος για πρώτη φορά!

 
Συγκεκριμένα, την πρώτη μέρα στον ημιτελικό αγωνίστηκαν, κατά σειρά, για τη διεκδίκηση της πρόκρισης, οι ομάδες: ΤΑΚ Περιστεριώνας (από την Τήνο) με Α.Ο. Ερμούπολης (από τη Σύρο), και ΑΠΑΣ "Τα φανάρια" (από τη Νάξο) με Α.Ο. Άνδρου.
 
Στην πρώτη μας αυτή συμμετοχή στο final four δεν καταφέραμε να πάρουμε από τη Νάξο την πρόκριση για το μεγάλο τελικό, ξεκινώντας δυνατά στην πρώτη περίοδο με 13-13 αλλά πετυχαίνοντας τελικό σκορ 60-42. Αντίστοιχα η Τήνος κέρδισε τη Σύρο στον άλλο ημιτελικό, προκρίθηκε στο μεγάλο τελικό με τη Νάξο, την οποία επίσης νίκησε, παίρνοντας έτσι το πρωτάθλημα.
 
Αλλά κι εμείς, στο μικρό τελικό του Σαββάτου, πετύχαμε νίκη εναντίον της Ερμούπολης, με τελικό σκορ 42-37, καταλαμβάνοντας έτσι την 3η θέση του final four. Ο αγώνας, που χαρακτηρίστηκε "ντέρμπι", κράτησε μέχρι τέλος το ενδιαφέρον της κερκίδας, καθώς οι 3 πρώτες περίοδοι έληξαν με οριακό προβάδισμα των αντιπάλων (7-9 η πρώτη, 19-20 η δεύτερη και 30-32 η τρίτη).
 
Ένα κοινό χαρακτηριστικό για τον Α.Ο. Άνδρου και τις δύο ημέρες ήταν το σκορ, αφού και στα δύο  παιχνίδια πέτυχε από 42 πόντους! Το "42" ήταν φαίνεται ο αριθμός τους!
Η συμμετοχή μας αυτή για πρώτη φορά στο final four ήταν, ασχέτως τελικής κατάταξης, ένα μεγάλο επίτευγμα για τον Αθλητικό  Όμιλο Άνδρου, γι' αυτό και δίκαια εισέπραξε πολύ καλά σχόλια από κοινό και συντάκτες, όπως αυτό του Γιάννη Νοταρά που βρήκα στο SportCyclades: "Η ομάδα του Κυριάκου Μουστάκα επικράτησε τον μικρό τελικό του ΑΟ Ερμούπολης με σκορ 42-37 στο κλειστό γυμναστήριο “Τήνια 1895” και της αξίζουν συγχαρητήρια, καθώς από τα τέσσερα συμμετέχοντα σωματεία ήταν το μοναδικό που κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες όλη τη σεζόν προπονούνταν σε ανοιχτά γήπεδα, ή του Γαυρίου , ή του “Εμπειρίκιου”."
 
Ακολουθούν βίντεο από τα δύο παιχνίδια της Άνδρου και την απονομή.

Ημιτελικός ΑΠΑΣ "Τα φανάρια" - Α.Ο. Άνδρου

Μικρός τελικός Α.Ο. Άνδρου - Α.Ο. Ερμούπολης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου