Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Release Athens Festival 2024, ημέρα τέταρτη

Πέμπτη 20 Ιουνίου
Tramhaus, Ride, The Smile, Pulp 

 Είχα προγραμματίσει το ταξίδι μου στην Αθήνα για την 4η ημέρα του φεστιβάλ έτσι, ώστε να βρίσκομαι στην Πλατεία Νερού κατά τις 7 το απόγευμα (ή λίγο μετά) για να μπορέσω να παρακολουθήσω ολόκληρο το σετ των Ride. Τους Tramhaus έτσι κι αλλιώς δεν τους προλάβαινα, αν και είχα την περιέργεια να τους ακούσω, εκτός αν ταξίδευα για Αθήνα πρωί. Όμως, εκείνο το απόγευμα, οι αρχαίοι θεοί Ποσειδώνας και Κηφισός δεν ήταν με το μέρος μου! Λίγο ο πρώτος με τα 7 μποφόρ και τις καθυστερήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, λίγο ο δεύτερος με το απίστευτο μποτιλιάρισμα της λεωφόρου που φέρει το όνομά του, από Αττική Οδό μέχρι Λεωφόρο Αθηνών, κατάφερα τελικά να βρίσκομαι στην πλατεία στις 8 το βράδυ, λίγο πριν το δεύτερο σχήμα της βραδιάς ολοκληρώσει την εμφάνισή του.

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Release Athens Festival 2024

Πρώτη ημέρα, Κυριακή 9 Ιουνίου
Overjoyed, Danko Jones, The Subways, The Offspring

Δεν μπορώ να πω πως είμαι από τους τακτικούς θεατές του Release Athens Festival, καθώς όλα αυτά τα χρόνια που διεξάγεται έχω πάει, λόγω απόστασης από Αθήνα, ελάχιστες φορές. Το σίγουρο όμως είναι ότι το σετ που παρακολούθησα στις 9 Ιουνίου ήταν το καλύτερο από όσα είχε τύχει να παρευρεθώ. Και αυτό οφειλόταν κατά το μεγαλύτερο ποσοστό στα ονόματα που συμμετείχαν και λιγότερο σε διοργανωτικά ή/και τεχνικά θέματα του φεστιβάλ.

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Και πάλι στις επάλξεις...

 Πέρασαν ακριβώς δυόμιση χρόνια από την τελευταία ανάρτηση, όπου το ιστολόγιό μου έπεσε σε παρατεταμένη χειμερία νάρκη (ναι, οκ, ήταν Δεκέμβρης, αλλά από τότε πέρασαν τρεις χειμώνες και δύο καλοκαίρια!). Εδώ και αρκετό καιρό, από τον τελευταίο χειμώνα, σκεφτόμουν να το επανενεργοποιήσω, χωρίς όμως να έχω στο μυαλό μου τι θα ήθελα να γράψω σαν "πρώτη" ανάρτηση. Η αλήθεια είναι ότι από το χειμώνα του '24, αν και είχα πλέον περισσότερο χρόνο διαθέσιμο για τα μέχρι τότε χόμπι μου, ξαφνικά απέκτησα και νέο, οπότε η σκέψη του γραψίματος πέρασε και πάλι σε δεύτερη μοίρα, παρότι υπήρχε ήδη μισογραμμένο κάποιο κείμενο και οι σχετικές φωτογραφίες.